سمعک جیبی چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟
یکی از قدیمی ترین سمعک ها، سمعک جیبی است. این سمعک ها به این دلیل جیبی نام گرفته اند که اجزاء اصلی سمعک (میکروفون و تقویت کننده) داخل جیب قرار می گیرد! و یا به لباس متصل می شود و قطعا مانند سمعک های مرسوم روی گوش قرار نمی گیرد. سپس از طریق یک سیم صدای تقویت شده را به گوش انتقال می شود. سیم در این حالت می تواند به شکل Y یا V باشد. این سمعک ها بواسطه قدرت زیاد برای کم شنوایی های زیاد به کار برده می شود. این سمعک ها در افراد سالمند که توانایی نگهداشتن سمعک پشت گوشی را ندارند و همچنین در نوزادانی که قادر به گرفتن سر خود نیستند بیشتر استفاده می شود. این سمعک ها در اصطلاح علمی و انگلیسی، Body worn hearing aid نامیده می شود یعنی سمعکی که توسط بدن پوشیده می شود! یا به عبارتی سمعکی که به جای گوش روی بدن قرار می گیرد. برای آشنایی با طرز کار این سمعک ها باید خاطر نشان کرد که سمعک ها به صورت کلی از سه جزء تشکیل شده اند.
اجزاء اصلی و کلی سمعک جیبی
- میکروفون: وظیفه دریافت صدا را بر عهده دارد
- پردازشگر : مسئول پردازش صدای دریافتی را است.
- رسیور یا بلندگو: وظیفه تقویت صدای دریافتی را دارد.
بر همین اساس انواع سمعک جیبی، نوعی از سمعک های قدیمی هستند که دو جزء اول درون یک جعبه پلاستیکی یا فلزی قرار می گیرد و در این بخش دریافت و پردازش صدا انجام می پذیرد. این جعبه می تواند داخل جیب قرار گیرد یا توسط یک گیره مخصوص، به لباس متصل شود. سپس این صدای تقویت شده توسط یک سیم به داخل یک یا دو گوش منتقل شود.
نکته قابل ذکر این است هر چند زمانی که، سمعک توسط دو سیم صدا را به دو گوش منتقل کند باز شنوایی دوگوشی حاصل نشده است چرا که برای شنوایی دو گوشی باید صداها در دو گوش یا در دو سمعک تحلیل و پردازش گردد و بر اساس اطلاعات حاصله شنوایی دوگوشی بدست آید. بنابراین در سمعک تک گوشی و نیز در سمعک جیبی شنوایی دوگوشی ایجاد نمی شود.
این سمعک ها به صورت اندک تولید و در بازار موجود می باشند چرا که سمعک های جدید با قدرت بیشتر طراحی و ساخته شده اند که از این سمعک های قدیمی تقویت بیشتری دارند اما به هرحال باز افرادی وجود دارند که به خاطر اینکه سالیان متمادی از این سمعک ها استفاده کرده اند حاضر به استفاده از مدل های دیگر نیستند. هر چند این افراد اگر از سمعک های جدید با تکنولوژی های به روز استفاده کنند قطعا بعد از مدت کوتاهی دیگر قادر به استفاده از سمعک های قدیمی جیبی نیستند!
۳ مزیت استفاده از سمعک جیبی
- محکم هستند و نسبت به سمعک های مرسوم کمتر شکننده و ظریف هستند
- به واسطه اندازه بزرگترشان راحتر می توان آنها را کنترل و استفاده کرد
- سمعک جیبی بواسطه استفاده از باتری های بزرگتر، طول عمر باتری بیشتری دارند
۳ عیب استفاده از سمعک جیبی
- اندازه بزرگتر، آنها را قابل دیدتر می کند
- امکان ایجاد فیدبک یا سوت کشیدن سمعک گوش بواسطه قدرت بیشتر
- ایجاد نویز ناشی از چسبیدن به لباس و ایجاد صدای آزار دهنده
سخن پایانی
سمعک های جیبی تقریبا منسوخ و به سختی در بازار یافت می شود دلیل این هم ایجاد و وجود سمعک های به مراتب بهتر و قویتر از این سمعک هاست. توصیه می شود چنانچه سمعک جیبی شما خراب شده است و نیاز به تعویض آن دارید به فکر تغییر مدل سمعک باشید و سمعک های بهتر و جدید تر برندهای مختلف را در نمایندگی سمعک تجربه کنید.
برای کسب اطلاع از قیمت سمعک و انواع سمعک های در برند های مختلف به دیگر مقالات سایت تهران صفیر مراجعه نمایید.
خوب بشنوید خوب زندگی کنید
سمعک تهران صفیر
دکتر ولدبیگی
سلام و عرض وقت به خیر
آقای دکتر ولد بیگی بزرگوار
با عنایت به افت شدید شنوایی ابوی اینجانب و استفاده از سمعک های جیبی در طی چهل سال گذشته دو سوال از محضرتان داشتم:
۱ـ جایگزین سمعک های جیبی که هموزن و حتی بالاتر ازآنها قدرت داشته باشند، معرفی بفرمایید تا تحقیقی راجع بدانها انجام دهیم؟
۲ـ برای خرید سمعک جیبی، مراکز فروش را معرفی کنید؟
با احترام
سلام بر شما
با توجه به جایگزینی سمعک های با قدرت بیشتر از سمعک های جیبی قدیمی، توصیه بر استفاده از سمعک های جدید است.
اما اگر باز همچنان مایل به خرید سمعک جیبی هستید با کلینیک تماس بگیرید تا به شما راهنمایی دارد شود
با تشکر