وبلاگ - آخرین اخبار
وزوز کردن گوش

وزوز کردن گوش و انواع مختلف آن | مشاوره رایگان

به صورت کلی وزوز یا صدایی که در گوش شنیده می شود بر دو قسم است. وزوز کردن گوش سابجکتیو یا فردی که در این حالت تنها خود فرد صدای وزوز را می شنود و کس دیگر حتی با قویترین دستگاه های موجود دنیا قادر به شنیده آن نیست. وزوز آبجکتیو هم نوعی از صدای وزوز است که به جز خود فرد با استفاده از وسایلی مانند گوشی پزشکی یا استتوسکوپ، می توان آن صدا را شنید. همچنین برای کسب اطلاع از انواع سمعک ها و قیمت سمعک در برند های مختلف به دیگر مقالات سایت تهران صفیر رجوع نمایید.

۹ نوع وزوز کردن گوش سابجکتیو

شیوع وزوز سابجکتیو بیشتر است و به همین دلیل در این مقاله انواع این نوع از وزوز گوشی را مورد بررسی قرار می دهیم.

۱ ) شنیداری

۲) غیر شنیداری

۳) تحت بالینی

۴) گوش میانی

۵ ) حلزونی

۶) دهلیزی

۷) گردشی

۸) مرکزی

۹) دگرسو

علت وزوز كردن گوش چپ

وزوز شنیداری

این نوع وزوز در اثر اختلال عملکرد دستگاه شنوایی یا به عبارتی ناشی از کم شنواییمی­باشد که تحت عنوان وزوز سابجکتیو بدون علت نیز شناخته می شود و شایعترین نوع وزوز سابجکتیو است.

وزوز غیر شنیداری

نوعی از وزوز که در اثر اختلال عملکرد دستگاههای حسی غیر از شنوایی ایجاد می شود. این نوع وزوز کردن گوش با تاریخچه بالینی و مجموعه تستهای حلزونی دهلیزی و بخصوص پاسخهای برانگیخته ساقه مغز، و ادیومتری فرکانس بالا قابل تشخیص می­باشد. در تاریخچه بالینی سابقه ضربه، بیماریهای قلبی عروقی یا اختلال مفصل فکی گیجگاهی و بیماریهای اسکلروز متعدد یا بیماری مغزی ممکن است وجود داشته باشد. در ادیومتری اغلب کم شنوایی حسی عصبی وجود دارد در برخی موارد نیز شنوایی طبیعی است.

وزوز تحت بالینی

این وزوز اشاره به آستانه غیر درکی شنوایی، دلالت دارد که به صورت سابجکتیو توسط بیماران بیان نمی شود. این بیماران با افزایش توجه و تمرکز وجود وزوز را گزارش می کنند. این نوع وزوز کردن گوش بیشتر در بیماران مسن و نیز افراد  دارای جرم گوش مشاهده می شود، که پس از برداشتن جرم گوش بیمار، حذف وزوز را گزارش می کنند. تشحیص وزوز تحت بالینی گاهی مستلزم بررسی بیمار به مدت چند ماه یا گاهی چند سال پس از زمان شروع وزوز می شود.

وزوز گوش میانی

در اثر اختلال عملکرد گوش میانی، زنجیره استخوانی و یا عضلات گوش میانی، ایجاد می شود. در تاریخچه  بالینی گاهی سابقه التهاب یا بیماری آلرژیک دستگاه تنفس  فوقانی وجود دارد. گاهی این نوع وزوز کردن گوش همراه با سایر انواع بالینی وزوز به ویژه وزوز حلزونی است.

وزوز حلزونی

نشان دهندۀ اختلال عملکرد اجزاء حسی یا عصبی حلزون است. وزوز حلزونی تقریباً همیشه همراه با کم شنوایی در فرکانسهای بالا است و کیفیت وزوز بیشتر صوت خالص است. پاسخهای برانگیخته ساقه، مغز غیر طبیعی می باشند. درتاریچخه بالینی سابقه مشکلات هواگیری گوش میانی و پری گوش ممکن است وجود داشته باشد .

وزوز دهلیزی

نوعی از وزوز که دراثر اختلال عملکرد لابیرنت دهلیزی بوجود می آید. وزوز دهلیزی ممکن است همراه با وزوز حلزونی باشد. در بیماری منییر این دو نوع وزوز با هم مشاهده می شود. کیفیت این نوع وزوز گوشی نیز معمولاً به صورت صوت خالص است. در ادیومتری کم شنوایی حسی عصبی بیشتر در ناحیه فرکانسهای بالا وجود دارد. اجزاء کلیدی تشخیص این نوع وزوز کردن گوش ، تاریخچه بالینی پارامترهای وزوز، عدم تقارن دهلیزی و کم شنوایی حسی عصبی می باشد.

وزوز گردنی

نوعی از وزوز که به حرکات سروگردن مربوط می شود. این نوع وزوز ممکن است همراه وزوز مرکزی باشد. وزوز گردنی در بیماریهای گردنی به دنبال ضربه یا عوامل دژنراتیو ایجاد می شود و آزمایشات ادیومتری ممکن است کم شنوایی حسی عصبی و پاسخهای برانگیخته ساقه مغز غیر طبیعی را نشان دهد. محل احساس این وزوز در گوش و یا سر می باشد و با حرکات سر تشدید می شود.

تینیتوس یا وزوز كردن گوش

وزوز مرکزی

نوعی وزوز که اختلال عملکرد دستکاه شنیداری مرکزی را نشان می دهد. این نوع وزوز کردن گوش در بیماران دارای سابقه ضربه سر که بیش از ۴۵ سال سن داشته اند، بیشتر مشاهده شده است فاکتورهای تشخیص مهم وجود سابقه ضربه در تاریخچه بالینی، کیفیت توتال و زمان تداوم ثابت می باشد.  اساس تشخیص پاسخهای برانگیخته ساقه مغزی می باشد.

وزوز دگرسو

وزوزی که بیمار آن را، در یک گوش دریافت می­کند، درحالی که ممکن است از گوش دیگر منشاء گرفته باشد. عوامل تشخیص شامل کیفیت تونال ، وجود بیش از یک صدا و زمان تداوم ثابت می باشد. محل احساس وزوز کردن گوش ممکن است برای بیمار گیج کننده باشد.

کلام پایانی

وزوز کردن گوش یک جنبه آزار دهنده ناشی از اختلال دستگاه شنوایی است. برای درمان وزوز گوش آن بررسی و معاینات دقیق شنوایی و مغز و اعصاب لازم است. توصیه موکد می شود اگر صدای وزوز یا گوش طولانی مدت شد به آن بی توجه نباشید و اقدامات لازم و زود هنگام انجام دهید. همچنین برای کسب اطلاع از انواع بیماری های گوش از جمله وزوزگوش و پاسخ به این سوال که وزوز گوش نشانه چیست به دیگر مقالات سایت مراجعه نمایید. با تشکر از شما

نویسنده: دکتر ایوب ولدبیگی
دارای مدرک دکترای تخصصی شنوایی شناسی Doctor of philosophy Degrees (Ph.D.) Audiology از دانشگاه علوم پزشکی ایران (IUMS)، مدرس و عضو کادر آموزش دانشگاه. حیطه فعالیت: تجویز انواع سمعک های به روز دنیا، ارزیابی تخصصی شنوایی و درمان وزوز گوش.

3/5 - (5 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت - سمعک نامرئی هوشمند تهران صفیر
مشاوره رایگان
×
تماس تلفنی با مشاور تهران صفیر 09129214119 Whatsapp chat
ارسال پیام در واتساپ Whatsapp chat