وبلاگ - آخرین اخبار
انتخاب سمعک

انتخاب سمعک مناسب در بهبود عملکرد شنوایی

اولین و شاید مهمترین تصمیم در رابطه با کم شنوایان این است، که بیمار، انتخاب سمعک را برای بهبود کم شنوایی خود لازم بداند. حال سمعک ممکن است، یکی از انواع CIC ، ITC ، ITE ، BTE  باشد، که البته انتخاب نوع سمعک باید مناسب بیمار باشد.

مزیت های مد نظر در انتخاب سمعک

  • آسانی در جاگذاری، آسانی در کنترل دستکاری ها، قابلیت دیدن
  • میزان بهره، حساسیت به نویز باد، جهت داری
  • قابلیت اعتماد، سازگاری تلفن، تنظیمات قابل انعطاف
  • سهولت در تمیز کردن، اجتناب از انسداد و بازخورد

این مسائل در هر بیمار با بیمار دیگر بسیار متفاوت خواهد بود. همچنین براساس نیازهای فردی هر بیمار، ویژگی های اختصاصی مثل volume control  ، switch ، telecoil ، ورودی صوتی مستقیم و میکروفن دایرکشنال در نظر گرفته می شود. در مرحله بعدی بایستی برنامه پردازش سیگنال مناسب برای نیازهای بیمار باید انتخاب شود. محدود کننده تراکمی اگر بتواند، یک حداکثر خروجی در حد بالا فراهم  کند، فرم بهتری نسبت به محدود کننده برش قله است. خصوصیات سمعک باید در انتخاب سمعک مدنظر قرار داده شود.

نکات مهم انتخاب سمعک

برخی از ویژگی های هر سمعک بسیار مهم هستند، و بایستی در هنگام انتخاب سمعک ها این ویژگی ها در نظر گرفته شود. انتخاب سمعک برای افراد مختلف متفاوت و بر اساس ویژگی های بسیار زیادی انجام می پذیرد در صورتیکه هر کدام از این آیتم ها در نظر گرفته نشود تجویز و استفاده بهینه از سمعک گوش با شکست مواجه خواهد شد. به همین دلیل برخی از مهترین فاکتورها به صورت مختصر ذکر می گردد.

سهولت در جاگذاری و برداشتن

سمعک های CIC ، ITC و ITE آسانترین سمعک ها برای برداشتن و گذاشتن هستند. برای بعضی بیماران، ممکن است. اگر بیمار مشکل بینایی، جهت یابی یا پیدا کردن و کار کردن با اشیاء کوچک داشته باشد، جاگذاری سمعک های CIC برایش دشوار می شود. برداشتن سمعک های CIC معمولا راحت است؛ چون یک گره برداشتن دارند.

مزیت های انتخاب سمعک

برای آشنایی با انواع سمعک نامرئی هوشمند از جمله سمعک ویدکس ، سمعک اتیکن و … می توانید مقالات سایت تهران صفیر را مطالعه کنید.

آسانی در استفاده و دستکاری کنترل

یکی از نکات مهم در انتخاب سمعک ها نحوه استفاده و کنترل سمعک است. در سمعک جیبی ، عینکی و BTE  کنترل ها در اداره کردن به دلیل بزرگتر بودن آسانتر و راحتر هستند. اگر کنترل اتوماتیک بهره با متراکم کننده برای بیمار کافی باشد، دستکاری V.C ها ، انجام نمی شود. remote control می تواند، یک وسیله فرعی با ارزش در بیمارانی که عمل دستی روی سمعک موجب رنجش آنها می شود، باشد.

قابلیت دیده شدن سمعک

سمعک های CIC در این مورد ایده ال ترین گزینه می باشند. شاید برای بسیاری از افرادی که برای اولین بار می خواهند از سمعک استفاده کنند موضوع دیده نشدن بسیار مهم باشد به این خاطر باید از سمعک های نامرئی و مخفی برای این افراد تجویز گردد.

حساس نبودن به نویز باد

تکان ها و تلاطم سر و لاله گوش بیشترین نویز باد را ایجاد می کنند. سمعک های CIC، نویز باد را نسبت به سایر سمعک ها کمتر دریافت می کنند. چون میکروفن آنها جلوتر از قسمت های ایجاد تلاطم از لاله و سر قرار گرفته است. این نکته در سمعک ها باید مد نظر قرار گیرند.

فعالیت  دایرکشنالیتی

سمعک های بزرگ  BTE و ITE شامل یک میکروفن دایرکشنال هستند، که می تواند به بهترین نحو صداهایی که از اطراف و پشت سر می آیند را نادیده بگیرند. این ویژگی خصوصا برای تجویز در کودکان باید در نظر گرفته شوند.

سازگاری با تلفن

سمعک ها قابلیت دریافت هر گونه صدای آکوستیکی یا سیگنال مغناطیسی که از دستگاه تلفن می آید، را دارند. در سمعک عینکی و BTE، حالت تله کویل به راحتی انتخاب و استفاده می شود. اتصال اتوماتیک سمعک با تلفن برای کساییکه که کم شنوایی زیاد دارند از نکات مهم انتخاب سمعک است.

تنظیمات قابل انعطاف

انواع سمعک دیجیتال قابلیت برنامه ریزی دارند، و قابلیت تغییر تنظیمات آنها بالا است. اما در سمعک هایی که قابلیت برنامه ریزی ندارند، هرچقدر سایز سمعک کوچکتر باشد، میزان تغییر تنظیمات هم کمتر می شود. چراکه جای کمی برای کنترل هایی که در سمعک نصب شوند، وجود دارد.

سهولت در تمیز کردن

سمعک های ITE ، ITC و CIC چون کاملا کانال گوش را مسدود می کنند، برای بیماران با عفونت مزمن گوش، مناسب نیستند. تمیز کردن سمعک های BTE و یا سمعک عینکی راحت تر هستند؛ مخصوصا اگر با تهویه بزرگتر به کار گرفته شوند. در این نوع سمعک ها شستشوی قالب و یا tube ممکن است.

انتخاب سمعک هوشمند

قیمت در انتخاب سمعک

قیمت سمعک هم یکی از آیتم های است که باید مد نظر قرار گیرد به این صورت که باید بهترین سمعک مناسب با کم شنوایی و حداقل هزینه در نظر گرفته شود. سمعک های CIC از سایر انواع سمعک ها هزینه بیشتری دارند. ساخت این سمعک ها خیلی گران تمام می شود،  چراکه تنظیم کردن ترکیبات آنها در آزمایشگاه بیشتر است، و میزان ارجاع (بازگشت) بالاتری دارند. برای کسب اطلاع از قیمت سمعک انواع برندها می توانید مقالات سایت تهران صفیر را مطالعه بفرمایید.

سایز باتری یا استفاده از سمعک های شارژی

یک سمعک کوچک نمی تواند با یک باتری بزرگ تغذیه شود. هنگامی که سایز باتری سمعک کاهش می یابد، کار دستی با سمعک برای بعضی بیماران مشکل می شود، و عمر باتری کاهش می یابد. لذا گزینه استفاده از  سمعک هاس شارژی با توجه به مزایا و معایبی که دارند در نظر گرفته شوند.

دکمه تغییر صدای سمعک

بعضی از بیماران کم شنوایی ترجیح می دهند، که به طور دستی صدای سمعک را کنترل کنند. این گزینه باید در نظر گرفته شود و از سمعک های که دکمه برای تغییر صدای سمعک دارند استفاده کنند.

انتخاب سمعک های نامرئی

آشنایی با انواع مختلف برندهای سمعک: سمعک یونیترون

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت - سمعک نامرئی هوشمند تهران صفیر
مشاوره رایگان
×
تماس تلفنی با مشاور تهران صفیر 09129214119 Whatsapp chat
ارسال پیام در واتساپ Whatsapp chat