علت سرگیجه چیست و میزان ارتباط آن با گوش چقدر است
در این مقاله به بررسی پاسخ به این سوال که علت سرگیجه چیست ؟ می پردازیم که به دلایل مختلفی مانند وارد شدن ضربه به گوش، ویروس و افزایش فشار خون ممکن است تعادل در گوش داخلی به هم بریزد. همین امر موجب می شود سرگیجه هایی با منشاء شنوایی ایجاد شود. اغلب افراد در زمان سرگیجه تصور می کنند دچار افت فشار ناشی از ضعف فیزیکی شده اند. اما لازم است بدانید که حدود ۸۰ درصد از سرگیجه ها در افراد منشاء شنوایی دارند. شایع ترین سرگیجه ها “سرگیجه های خوش خیم وضعیتی” نام دارند. به عبارتی دیگر اکثر سرگیجه ها ریشه در بیماری های شنوایی (گوش داخلی) دارند. علت بروز این عارضه بر اثر جابه جایی کریستال های کلیسمی واقع در سیستم تعادل گوش می باشد و در زمانی که افراد به هر سمتی (بالا، پایین، چپ و راست) سر خود را تکان می دهند دچار سرگیجه می شوند. همچنین برای کسب اطلاع از انواع سمک گوش از جمله سمعک حلزونی به دیگر مقالات سایت مراجعه نمایید.
علت سرگیجه چیست
گوش داخلی از دو جزء تشکیل شده است. جزء حلزونی شکل گوش که هنگام شنیدن درگیر می شود و جزء دهلیز گوش که به حفظ تعادل در بدن کمک می کند. اگر بخش تعادلی گوش، بیمار شود فرد مبتلا دچار عدم تعادل و سرگیجه خواهد شد و چنانچه بخش شنوایی دچار اختلال شود فرد مبتلا به مشکلات شنوایی می شود.
در سایت تهران صفیر با انواع سمعک از جمله سمعک فوناک بیشتر آشنا شوید.
تشخیص منشاء و علت سرگیجه چیست
سرگیجه و عدم تعادل در افراد می تواند علت های مختلف داشته باشد. بنابراین اولین گام در پاسخ به سوال علت سرگیجه چیست ؟ این است که به متخصص شنوایی و یا مغز و اعصاب برای ارزیابی و معاینات بالینی مراجعه شود. بعد از این مرحله تست های شنوایی و تعادل انجام می شود. آزمایش تعادل که «ویدیونیستاگموگرافی» یا «VNG» نام دارد از سوی پزشک درخواست می شود و ادیولوژیست یا شنوایی شناس آن را انجام می دهد. علت این آزمایش ارزیابی سیستم تعادلی بدن و همچنین اطمینان از عملکرد درست آن می باشد. آزمایشات دیگری هم مانند: تست عملکرد مغز، گردن، رگ های خونی، هورمون و قلب برای تشخیص علت بروز سرگیجه وجود دارند.
سرگیجه با منشاء شنوایی
عارضه هایی مانند اختلال در عروق حلزونی گوش، حملات ویروسی و فشار درون گوش داخلی ممکن است باعث عدم تعادل در سیستم تعادلی بدن شوند. مثل عارضه منیر یا همان هیدروپس آندولنف که به علت اختلال در باز جذب مایع درون آن، فشار ایجاد شده و سیستم تعدلی فرد را به هم می ریزد. در برخی بیماری های کم شنوایی ارثی نیز سیستم تعادلی درگیر می شود.
سرگیجه های خوش خیم وضعیتی
در ادامه مطلب علت سرگیجه چیست باید بگوییم که شایع ترین سرگیجه ها، سرگیجه های خوش خیم وضعیتی هستند. این نوع از سرگیجه بیشتر در سنین ۵۰ سال به بالا و یا ناشی از ضعف بدنی که در دورانی خاص مثل بارداری در زنان اتفاق می افتد. که البته درمان دارویی ندارد و ادیولوژیست با آموزش برخی از روش های حرکتی در جهت از بین بردن آن به درمان بیمار کمک می کند. لازم به ذکر است که این اختلال در زنان به علت اختلال در سطح هورمون ها و ضعف عمومی بدن می باشد. برای برطرف کردن آن می توان از ویتامین ها D استفاده کرد.
علت سرگیجه چیست و اقدامات لازم در زمان بروز آن
- نترسید و سعی کنید خونسرد باشید. استرس باعث افزایش سرگیجه می شود
- اگر در حالت راه رفتن هستید بایستید و سپس به جایی تکیه دهید و یا بنشینید! تا خطر افتادن شما را تهدید نکند!
- معمولاً افراد چشم های خود را در مواجه با سرگیجه می بندند سعی کنید این کار را نکنید و با خیره شدن به یک نقطه باعث کاهش ایجاد سرگیجه و علت سرگیجه و عدم تعادل شوید.
- اگر همراه با سرگیجه دچار علائم دیگری مانند کاهش بینایی، سردرد و یا بی حسی در اندام های خود هستید حتماً در اسرع وقت به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
- اگر سرگیجه همراه با صدای وزوز و افت شنوایی در سیستم شنوایی است حتماً به متخصص شنوایی شناس و یا متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.
- برای ممانعت از بروز بیماری های مسافرتی که معمولاً با سرگیجه بروز می کنند قبل از مسافرت از داروهای آرام بخش استفاده کنید.
- عدم تجویز و استفاده از داروهای ضد سرگیجه باعث طولانی تر شدن دوره درمان خواهد شد.
مشخصات انواع برندهای سمعک نامریی را ما در سایت تهران صفیر قرار داده ایم؛ درادامه می خواهیم درباره سمعک زیمنس ببیشتر بدانیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.