وبلاگ - آخرین اخبار
التهاب گوش

عفونت گوش، علائم و درمان التهاب گوش

عفونت گوش یکی از دردناک ترین دردهای است که به علت درگیری قسمت های مختلف گوش ایجاد می شود. درمان عفونت گوش باید در اسرع وقت انجام شود چون ممکن است تبعات دیگری مانند پارگی پرده گوش یا حتی عفونت گوش داخلی ونیز مغز ایجاد کند. گوش یکی از اندام های حسی ما انسان هاست و وظیفه درک و تفسیر صداهای اطراف ما را دارند. در صورت بروز التهاب گوش یا عفونت در آن دچار عارضه ایی به نام عفونت گوش می شویم. این نوع بیماری که با نام اوتیت (Otitis) هم شناخته می شود فرد ممکن است دچار مشکل کم شنوایی شود. اوتیت ها یکی از شایع ترین نوع عفونت ها هستند. عفونت گوش ممکن است در هر سنی ایجاد شود هر چند شیوع آن در نوزادان و کودکان بیشتر است. برای تشخیص و درمان عفونت گوش باید به پزشک گوش و متخصص شنوایی شناس مراجعه شود.

علت عفونت گوش

دستگاه شنوایی انسان یا هر موجود زنده ای از چندین بخش تشکیل شده است و علت عفونت گوش ممکن است هر کدام از این بخش ها را درگیر کند به طور کلی هر عاملی که باعث عفونت گوش شود اوتیت نامیده می شود. اوتیت معادل عفونت گوش در زبان فارسی است. علت عفونت گوش ممکن است به علت رشد بیش از اندازه باکتری های که در گوش وجود دارد ایجاد شود و یا به علت اینکه باکتری یا میکروب یا ویروسی از دیگر قسمت های بدن مخصوصا حلق و بینی وارد این قسمت ها شوند و باعث علت عفونت گوش شوند. به خاطر داشته باشیم که عفونت های گوش به علت اینکه با تعداد اعصاب زیاد گوش در ارتباط است بسیار دردناک می باشند. درمان کردن سریع دلایل این عفونت باعث می شود از عواقب بعدی که ممکن است پارگی پرده گوش باشد جلوگیری کند. مراجعه به پزشک و متخصص شنوایی شناسی در این موارد توصیه می شود.

علائم عفونت گوش در کودکان

عفونت گوش در همه افراد ایجاد می شود و شیوع این بیماری در کودکان چندین برابر بزرگسالان است. علت آن هم داشتن شیپور استاش کوتاهتر و افقی تر است. شیپور استاش لوله ای است که از گوش میانی به حلق راه دارد و باعث تعدیل هوا پشت پرده گوش می شود. این لوله در کودکان و نوزادان کوتاهتر است و احتمال سرایت مایع و عفونت از حلق و بینی به گوش بیشتر است و لذا شیوع بیماری هم بیشتر است. علائم عفونت گوش در کودکان به صورت گریه کردن و بیقراری های طولانی مدت در سنین کم و دست بردن به سمت گوش می باشد. در مواردی هم هنگامی که گوش کودک را حتی لمس می کنیم کودک شروع به گریه می کند این ها می تواند علائم عفونت گوش در کودکان باشد. باید خاطر نشان کرد که وجود عفونت گوش در کودکان به راحتی با دستگاهی به نام تمپانومتر قابل تشخیص است. این کار توسط متخصص شنوایی شناس انجام می گیرد.

عفونت گوش داخلی

گوش دارای اجزای مختلفی است که یکی از اصلی ترین آنها گوش داخلی است. عفونت گوش داخلی هم ممکن است ایجاد شود که در چنین مواردی باعث کم شنوایی های برگشت ناپذیر می شوند. در واقع بیشتر عفونت های که به صورت عموم دیده می شود و تجربه می شود مربوط به سایر بخش های گوش شامل عفونت گوش خارجی و عفونت گوش میانی می باشد که بسیار دردناک هم می باشند. عفونت گوش داخلی به عنوان لابیرنتیت نامیده می شود باعث می شود که کم شنوایی اتفاق بیفتد معمولا در این نوع مشکل درد کمتری نسبت به سایر عفونت ها احساس می شود. برای درمان چنین مشکلی یعنی عفونت گوش داخلی از داروهای سیستمیک یا داروهای که از طریق خونی به گوش میرسد اقدام می شود. لابیرنتیت یا عفونت گوش داخلی ممکن است با سرگیجه و عدم تعادل هم همراه باشد. برای درمان عفونت گوش داخلی به متخصص گوش مراجعه شود.

چرک گوش

چرک گوش به هر عفونت یا التهاب یا ترشحی که از اجزا مختلف گوش ایجاد می شود و معمولا به بیرون گوش تراوش می کند چرک گوش نامیده می شود. در قسمت های مختلف گوش در قسمت مجرا یا کانال گوش معمولا ماده ای چسبناک به نام موم گوش، یا سرومن گوش وجود دارد که طبیعی است و در هر فردی با میزان متفاوت و کیفیت مختلف وجود دارد. این مواد معمولا به صورت خود به خودی به بیرون رانده می شوند و نیاز به هیچ گونه دستکاری ندارد چه بسا تلاش برای بیرون کشیدن آنها باعث تجمع آنها در انتهای گوش و مشکلات بعدی می شود. اما چرک گوش یه اختلالی است که به علت پارگی پرده گوش یا عفونت های گوش خارجی و میانی ایجاد می شود و گاه همراه با درد است. برای درمان چرک گوش بستگی به محل ایجاد چرک گوش درمان های موضعی یا داروهای سیستمی تجویز می گردد.

درمان چرک گوش

همان طور که پیشتر ذکر شد چرک گوش به مجموعه ای از ترشح های که در گوش ایجاد می شود چرک گوش گفته می شود و درمان چرک گوش اگر در مجرای و لاله گوش باشد با زمانیکه در گوش میانی باشد با هم مختلف است. درمان چرک چرک گوش که در مجرا قرار دارد معمولا با قطره های گوشی که حاوی آنتی بیوتیک هستند انجام می شود در موارد شدیدتر از پنبه ای آغشته به محلول های ضدباکتریایی استفاده می شود. درمان چرک گوش اگر به خاطر مشکلات یا پارگی پرده گوش باشد در وهله اول جراحی گوش است که مواد عفونتی به داخل گوش منتقل نشوند و این عفونت مزمن نشود. با این حال اگر درگیری گوش میانی وجود داشته باشد با استفاده از داروها و چرک خشک کن های که موجود هست مبادرت به درمان چرک گوش می شود. این کار تنها با نظر و صلاحدید متخصص گوش قابل انجام است.

علائم عفونت گوش میانی در بزرگسالان

هنگامی که عفونت گوش میانی در بزرگسالان ایجاد شود به سرعت قابل تشخیص و ردیابی است. برخلاف کودکان که قادر به بیان درد نیستند در افراد بزرگسال ناحیه ای که درگیر شده است به راحتی قابل تشخیص است. علائم عفونت گوش میانی در بزرگسالان شامل دردهای تیر کشنده به گوش و نیز نواحی فک و دندان و گاهی احساس خارش در عمق گوش میانی می باشد. احساس پری و کیپی از علامت عفونت گوش میانی در بزرگسالان است. این علامت معمولا در یک گوش ایجاد می شود و به ندرت باعث می شود دو گوش با هم درگیر شوند. در مواردی هم که درگیری گوش میانی مانند سفت شدگی استخوانچه های گوش میانی وجود دارد ممکن است به صورت دوطرفه هم احساس کیپی ایجاد شود. علائم عفونت گوش میانی در بزرگسالان با استفاده از تجهیزات شنوایی که میزان هوا و عفونت پشت پرده گوش را ارزیابی می کند قابل تشخیص است این کار توسط متخصص شنوایی شناسی قابل انجام است.

التهاب گوش چیست؟

به هر عامل باکتریایی، میکروبی، ویروسی و نیز قارچی که باعث درد، قرمزی و درد در گوش شود التهاب گوش می گویند. التهاب پرده گوش هم با قرمزی پرده گوش مشخص است. و التهاب گوش میانی با دردهای راجعه نشان داده می شوند. هر چند ممکن است در قست های داخلی گوش هم عفونت رخنه کند اما به صورت معمول التهاب گوش به درگیری های گوش خارجی و میانی گفته می شود. اینکه آیا عفونت گوش خطرناک است باید به علت آن هم رجوع کرد. بنابراین در ادامه این دو قسمت را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار می گیرند. التهاب گوش بر دو نوع است که عبارتند از:
۱٫ التهاب گوش خارجی
۲٫ التهاب گوش میانی

التهاب گوش خارجی

در این نوع عارضه قسمت های خارجی گوش (لاله) دردناک می شود. در بعضی مواقع نیز با خارش و سوزش و باد کردن گوش همراه است. از دیگر نشانه ها می توان به درد در اطراف مجرا، التهاب گوش غدد لنفاوی اطراف آن و اختلال شنوایی کم اشاره کرد. علت آن دراماتیت، عفونت یا هر دو می تواند باشد. از علت های شایع تورم گوش آن می توان به باکتری ها و قارچ ها اشاره کرد. در معاینات تورم در لاله و تنگی کانال گوش دیده می شود. عفونت گوش خارجی در کارگران و شناگران شایع تر است. در کارگران به علت وجود براده در هوای کارگاه هاست و به عفونتی که شناگران به آن مبتلا می شوند بیماری گوش شناگر نیز گفته می شود.

عفونت گوش خارجی

همچنین برای کسب اطلاع از انواع بیماری های گوش از جمله وزوزگوش و پاسخ به این سوال که وزوز گوش نشانه چیست به دیگر مقالات سایت مراجعه نمایید.

علائم عفونت گوش داخلی در بزرگسالان

در بزرگسالان عفونت گوش داخلی هم اتفاق می افتد که در افراد مختلف تظاهرات بالینی مختلفی نیز داد. علائم عفونت گوش داخلی در بزرگسالان در ابتدا به صورت سرگیجه های اتفاق می افتد که فرد احساس چرخش خود و یا محیط دارد. بعد از مدتی از گذشت این علامت ها کم شنوایی ها پدیدار می شوند. این کم شنوایی به صورت کیپی نیز ممکن است بروز کنند اگر فرکانس های پایین در حلزون گوش را درگیر کنند. هنگامی که حلزون گوش درگیر عفونت شود لابیرنتیت و هنگامی که تنها عصب گوش درگیر عفونت شود نوریت نامیده می شود. درمان این بیماری ها از طریق داروهای که به گوش می رسد انجام می گیرد اما در بیشتر موارد برگشت ناپذیر است و کم شنوایی را ایجاد می کنند که دائمی است. دلیل این کم شنوایی ها در بیشتر موارد قابل شناسایی نیست. سهم ابتلا به صورت مادرزادی و وراثتی ونیز موارد اکتسابی در این اختلالات وجود دارد. علائم عفونت گوش داخلی در بزرگسالان با استفاده از تجهیزات شنوایی قابل تشخیص است.

التهاب گوش میانی

این نوع عفونت بیشتر در کودکان شایع است و حدودا ده درصد کودکان زیر پنج سال، سالیانه دچار این عارضه می شوند. این بیماری در اثر ابتلا به عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد می شود. این عفونت ویروسی باعث اختلال در شیپور استاش شده و از همین قسمت عفونت را وارد گوش میانی می کند. به این ترتیب گوش میانی دچار عفونت  می شود. چرک داخل گوش به علت همین قسمت ایجاد می شود. عفونت میانی به سه حالت حاد، مزمن و ترشح دار بروز می کند. کودکان بزرگتر از گوش درد رنج می برند و در کودکان کم سن به صورت حالت بی قراری و کم خوابی بروز می کند. در این نوع پرده صماخ ملتهب و متورم شود. همچنین پرده کدر، مات و کم تحرک شود. اوتیت مدیا ممکن است همراه با عفونت و چرک و التهاب باشد.

عفونت گوش میانی

آشنایی با انواع مختلف برندهای سمعک: سمعک یونیترون

علت التهاب گوش

این علت می تواند دلایل بسیار زیادی باشند. اما فارغ از اینکه علت التهاب گوش باشد درمان سریع بسیار مهم است چرا که در صورت درمان نکردن ممکن است باعث پارگی پرده گوش شود. تغییرات فشار هوا، تغییرات در فشار خون، ایجاد تورم در لوزه ها، استعمال دخانیات، آنفولانزا، آلرژی در برخی از افراد، سرماخوردگی، وجود عفونت در سینوس ها، مخاط بیش از حد، استفاده از پستانک در کودکان شیرخوار و تغییرات ارتفاعی از مهمترین دلایل التهاب گوش می باشند.

قیمت سمعک

برای کسب اطلاع از قیمت انواع سمعک این مقاله را مطالعه نمایید

علائم التهاب های گوش

افرادی که به عارضه التهاب گوش مبتلا هستند دچار افت شنوایی می شوند. ابتلا به سردرد در افراد مبتلا به صورت مزمن وجود دارد. تظاهرات بالینی این بیماری ها در بزرگسالان و نیز نوزادان از هم متفاوت است. سرماخوردگی یکی از شایع ترین علامت هاست. تعدادی کمی از افراد دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند. یکی دیگر از معمول ترین علائم درد در ناحیه سیستم شنوایی می باشد. علائم التهاب گوش در نوزادان به صورت بروز مشکلات در سیستم های تنفسی فوقانی مانند سوزش بینی، سرفه، افت شنوایی به صورت موقتی، امکان بروز تب در آنها، سردرد شدید، درد گوش که با دست بردن به سمت گوش مشخص می شود و اختلال در خواب، غذا خوردن، بازی کردن و حتی بی قراری. در کودکان بزرگتر نیز به دلیل افت در سیستم شنوایی کمتر با دیگران صحبت می کنند.

علائم التهاب گوش

در سایت تهران صفیر با انواع سمعک از جمله سمعک زیمنس بیشتر آشنا شوید.

درمان التهاب گوش

درمان التهاب گوش همان طور که گفته شد ممکن است در گوش خارجی و یا میانی رخ دهد. به صورت کلی هم درمان این نوع التهابات با استفاده از دارو انجام می شود. برای درمان التهاب های گوش از آنتی بیوتیک ها و با تجویز پزشک معالج، استفاده می شود. درمان التهاب های گوش میانی هم از طریق دارو درمان انجام می شود. قابل ذکر است که این نوع عفونت بسیار خطرناک تر از التهاب در گوش خارجی می باشد چرا که می تواند سبب پارگی پرده گوش (صماخ) و در نهایت ناشنوایی فرد مبتلا شود. از همه مهمتر اینکه التهاب می تواند به سمت گوش داخلی و مغز پیشروی کند. درمان عفونت این قسمت از طریق مصرف آنتی بیوتیک ها، قطره و مسکن ها انجام می گیرد. البته در بیشتر مواقع انجام جراحی برای درمان ضرورت دارد. زمانی که استخوانچه ها دچار التهاب شده باشند ترشحات چرکی و بدبویی از مجرا به همراه افت شنوایی خارج می شود. نکته دیگر اینکه اگر عفونت در این قسمت میانی تداوم پیدا کند، پرده صماخ ترمیم نمی شود و در نتیجه فرد مبتلا به عفونت مزمن در ناحیه میانی خواهد شد.

در سایت تهران صفیر به معرفی برندهای گوناگون سمعک و مشخصات آنها و همچنین قیمت سمعک پرداخته ایم.

پرسش های رایج درمورد التهابات گوش

انواع التهاب های گوش از مشکلات رایجی است که در سنین کودکی و بزرگسالی با شدت کم یا زیاد برای بسیاری از افراد رخ میدهد و روش های درمانی متنوع خانگی و علمی برای رفع این مشکل وجود دارد. الهتاب در سطوح مختلف و درصدهای متغیری رخ میدهد. ممکن است مشکل در محدوده گوش میانی یا گوش داخلی باشد. در هر حال مسئله بسیار آزاردهنده ای است که باید رفع شود تا به شنوایی فرد آسیبی وارد نشود. سوالات بسیاری در این رابطه برای افراد مطرخ میشود. در این بخش به پاسخگویی برخی از این سوالات پرداخته ایم. اگر شما هم سوالی در این خصوص دارید در قسمت نظرات مطرح بفرمایید تا در اولین فرصت پاسخ خود را دریافت کنید.

التهاب یا عفونت گوش به چه دلایلی ایجاد می شود؟

عواملی زیادی باعث التهاب گوش می شوند از جمله: سرماخوردگی، آنفولانزا، آلرژی، عفونت در سینوس ها، تورم در لوزه ها، تغییرات فشار خون یا هوا و … .

عفونت گوش بر چند نوع است؟

عفونت گوش ممکن است در گوش خارجی یا گوش میانی اتفاق بیفتد به این ترتیب که عفونت های گوش خارجی بیشتر در بزرگسالان اتفاق می افتد و عفونت گوش میانی بیشتر در گوش میانی اتفاق می افتد.

درمان عفونت یا التهاب گوش چگونه است؟

از نشانه های عفونت گوش، درد است. برای درمان عفونت گوش باید نزد پزشک مراجعه کرد و بر اساس نوع مشکل و جایگاه اختلال از آنتی بیوتیک، مسکن و قطره استفاده شود.

علائم عفونت گوش کدامند؟

عفونت گوش دارای علائمی است از جمله درد گوش، ترشح گوش، تب، سردرد شدید، افت شنوایی و احساس سوزش در قسمت تنفسی فوقانی که ممکن است به صورت تلفیقی ایجاد شوند.

اقدامات ضروری برای جلوگیری از عفونت گوش کدام است؟

خشک کردن گوش بعد از حمام خصوصا در روزهای سرد، استفاده از قالب های ضد آب در افرادی که پرده گوش سوراخ دارند، درمان سریع قبل از پیشرفت بیماری و … را می توان نام برد.

خوب بشنوید بهتر زندگی کنید
سمعک تهران صفیر
دکتر ولدبیگی

3.5/5 - (28 امتیاز)
5 پاسخ
  1. زهرا
    زهرا گفته:

    من ب مدت ۱۰ روز هست حس میکنم گوشم در مغزم قرار داره و صداهارو از سرم میشنوم
    و‌دکتر رفتم گفت عفونت گوش نداری ن جرم
    نوار گوش هم دادم گفت چیزی نیست
    پس مشکل از چی هست؟
    باید چکار کنم؟
    قرص مکولین و شربت دیفرامیکس میخورم ولی تغییری ایجاد نشده.علت چی هست؟

    پاسخ
  2. Abolfazl
    Abolfazl گفته:

    سلام من کشتی گیرم قارچ زده قسمت گوشتی گوشم
    قارچ زده خیلی درد می‌کنه من پماد التهاب گوش میزنم وقتی اثر پماد میده خشک میشه و زرد رنگ میشه
    بعد زیر گوشم هم درد می‌کنه انگار عفونت سرایت کرده به این ور تر

    پاسخ
  3. سیاوش
    سیاوش گفته:

    با سلام مدتیه دچار التهاب گوش بهمراه سوت ممتد یه قطع نمیشه به پزشک مرااجعه کردم در حال مصرفقرص قستم بهبودی
    به چشم نمیخوره
    نوار گوش هم گرفتم یه گوش ۴۵ درصد شنوایی
    امده پایین مرا راهنمایی کنید

    پاسخ
  4. Ahmad taloot
    Ahmad taloot گفته:

    دچار پندیدگی گوش شدم و گوشم درد می‌کنه آیا التهاب گوش دارم چون نمیتونم نمی توانم به پهلوی گوشم خواب شوم

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت - سمعک نامرئی هوشمند تهران صفیر
مشاوره رایگان
×
تماس تلفنی با مشاور تهران صفیر 09129214119 Whatsapp chat
ارسال پیام در واتساپ Whatsapp chat