التهاب گوش و علائم عفونت گوش
گوش یکی از اندام های حسی ما انسان هاست و وظیفه درک و تفسیر صداهای اطراف ما را دارند. در صورت بروز التهاب گوش یا عفونت در آن دچار عارضه ایی به نام عفونت گوش می شویم. این نوع بیماری که با نام اوتیت (Otitis) هم شناخته می شود فرد ممکن است دچار مشکل کم شنوایی شود. اوتیت ها یکی از شایع ترین نوع عفونت ها هستند.
التهاب گوش چیست؟
به هر عامل باکتریایی، میکروبی، ویروسی و نیز قارچی که باعث درد، قرمزی و درد در گوش شود التهاب گوش می گویند. هر چند ممکن است در قست های داخلی گوش هم عفونت رخنه کند اما به صورت معمول التهاب گوش به درگیری های گوش خارجی و میانی گفته می شود. بنابراین در ادامه این دو قسمت را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار می گیرند. التهاب گوش بر دو نوع است که عبارتند از:
۱٫ التهاب گوش خارجی
۲٫ التهاب گوش میانی
التهاب گوش خارجی
در این نوع عارضه قسمت های خارجی گوش (لاله) دردناک می شود. در بعضی مواقع نیز با خارش و سوزش همراه است. از دیگر نشانه ها می توان به درد در اطراف مجرا، التهاب گوش غدد لنفاوی اطراف آن و اختلال شنوایی کم اشاره کرد. علت آن دراماتیت، عفونت یا هر دو می تواند باشد. از علت های شایع آن می توان به باکتری ها و قارچ ها اشاره کرد. در معاینات تورم در لاله و تنگی کانال گوش دیده می شود. عفونت گوش خارجی در کارگران و شناگران شایع تر است. در کارگران به علت وجود براده در هوای کارگاه هاست و به عفونتی که شناگران به آن مبتلا می شوند بیماری گوش شناگر نیز گفته می شود.
همچنین برای کسب اطلاع از انواع بیماری های گوش از جمله وزوزگوش و پاسخ به این سوال که وزوز گوش نشانه چیست به دیگر مقالات سایت مراجعه نمایید.
التهاب گوش میانی
این نوع عفونت بیشتر در کودکان شایع است و حدودا ده درصد کودکان زیر پنج سال، سالیانه دچار این عارضه می شوند. این بیماری در اثر ابتلا به عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد می شود. این عفونت ویروسی باعث اختلال در شیپور استاش شده و از همین قسمت عفونت را وارد گوش میانی می کند. به این ترتیب گوش میانی دچار عفونت می شود. عفونت میانی به سه حالت حاد، مزمن و ترشح دار بروز می کند. کودکان بزرگتر از گوش درد رنج می برند و در کودکان کم سن به صورت حالت بی قراری و کم خوابی بروز می کند. در این نوع پرده صماخ ملتهب و متورم شود. همچنین پرده کدر، مات و کم تحرک شود. اوتیت مدیا ممکن است همراه با عفونت و چرک و التهاب باشد.
آشنایی با انواع مختلف برندهای سمعک: سمعک یونیترون
علت التهاب گوش
این علت می تواند دلایل بسیار زیادی باشند. اما فارغ از اینکه علت التهاب گوش باشد درمان سریع بسیار مهم است چرا که در صورت درمان نکردن ممکن است باعث پارگی پرده گوش شود. تغییرات فشار هوا، تغییرات در فشار خون، ایجاد تورم در لوزه ها، استعمال دخانیات، آنفولانزا، آلرژی در برخی از افراد، سرماخوردگی، وجود عفونت در سینوس ها، مخاط بیش از حد، استفاده از پستانک در کودکان شیرخوار و تغییرات ارتفاعی از مهمترین دلایل التهاب گوش می باشند.
علائم التهاب گوش
افرادی که به عارضه التهاب گوش مبتلا هستند دچار افت شنوایی می شوند. ابتلا به سردرد در افراد مبتلا به صورت مزمن وجود دارد. تظاهرات بالینی این بیماری ها در بزرگسالان و نیز نوزادان از هم متفاوت است. سرماخوردگی یکی از شایع ترین علامت هاست. تعدادی کمی از افراد دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند. یکی دیگر از معمول ترین علائم درد در ناحیه سیستم شنوایی می باشد. علائم التهاب گوش در نوزادان به صورت بروز مشکلات در سیستم های تنفسی فوقانی مانند سوزش بینی، سرفه، افت شنوایی به صورت موقتی، امکان بروز تب در آنها، سردرد شدید، دردگوش که با دست بردن به سمت گوش مشخص می شود و اختلال در خواب، غذا خوردن، بازی کردن و حتی بی قراری. در کودکان بزرگتر نیز به دلیل افت در سیستم شنوایی کمتر با دیگران صحبت می کنند.
در سایت تهران صفیر با انواع سمعک از جمله سمعک زیمنس بیشتر آشنا شوید.
درمان التهاب گوش
درمان التهاب گوش همان طور که گفته شد ممکن است در گوش خارجی و یا میانی رخ دهد. به صورت کلی هم درمان این نوع التهابات با استفاده از دارو انجام می شود. برای درمان التهاب های گوش از آنتی بیوتیک ها و با تجویز پزشک معالج، استفاده می شود. درمان التهاب های گوش میانی هم از طریق دارو درمان انجام می شود. قابل ذکر است که این نوع عفونت بسیار خطرناک تر از التهاب در گوش خارجی می باشد چرا که می تواند سبب پارگی پرده گوش (صماخ) و در نهایت ناشنوایی فرد مبتلا شود. از همه مهم تر اینکه التهاب می تواند به سمت گوش داخلی و مغز پیشروی کند. درمان عفونت این قسمت از طریق مصرف آنتی بیوتیک ها، قطره و مسکن ها انجام می گیرد. البته در بیشتر مواقع انجام جراحی برای درمان ضرورت دارد. زمانی که استخوانچه ها دچار التهاب شده باشند ترشحات چرکی و بدبویی از مجرا به همراه افت شنوایی خارج می شود. نکته دیگر اینکه اگر عفونت در این قسمت میانی تداوم پیدا کند، پرده صماخ ترمیم نمی شود و در نتیجه فرد مبتلا به عفونت مزمن در ناحیه میانی خواهد شد.
در سایت تهران صفیر به معرفی برندهای گوناکون سمعک و مشخصات آن ها و همچنین قیمت سمعک پرداخته ایم.
پرسش های رایج التهاب گوش
در ادامه به این پرسش ها پاسخ خواهیم داد.
التهاب یا عفونت گوش به چه دلایلی ایجاد می شود؟
عواملی زیادی باعث التهاب گوش می شوند از جمله: سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آلرژی، عفونت در سینوس ها، تورم در لوزه ها، تغییرات فشار خون یا هوا و … .
عفونت گوش بر چند نوع است؟
عفونت گوش ممکن است در گوش خارجی یا گوش میانی اتفاق بیفتد به این ترتیب که عفونت های گوش خارجی بیشتر در بزرگسالان اتفاق می افتد و عفونت گوش میانی بیشتر در گوش میانی اتفاق می افتد.
درمان عفونت یا التهاب گوش چگونه است؟
از نشانه های عفونت گوش، درد است. برای درمان عفونت گوش باید نزد پزشک مراجعه کرد و بر اساس نوع مشکل و جایگاه اختلال از آنتی بیوتیک، مسکن و قطره استفاده شود.
علائم عفونت گوش کدامند؟
عفونت گوش دارای علائمی است از جمله درد گوش، ترشح گوش، تب، سردرد شدید، افت شنوایی و احساس سوزش در قسمت تنفسی فوقانی که ممکن است به صورت تلفیقی ایجاد شوند.
اقدامات ضروری برای جلوگیری از عفونت گوش کدام است؟
خشک کردن گوش بعد از حمام خصوصا در روزهای سرد، استفاده از قالب های ضد آب در افرادی که پرده گوش سوراخ دارند، درمان سریع قبل از پیشرفت بیماری و … را می توان نام برد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.