وبلاگ - آخرین اخبار
کاشت سمعک

کاشت سمعک داخل گوش چگونه انجام می شود؟

یکی از مواردی که در بین افراد با اختلال شنوایی بسیار مورد استقبال قرار گرفته شده است کاشت سمعک است. افرادی که مشکل شنوایی دارند بسته به نوع و میزان کم شنوایی می توانند از گزینه های مختلف کاشت استفاده کنند. کاشت حلزون، کاشت سمعک، کاشت در ساقه مغز از اصلی ترین مواردی هستند که افراد می توانند استفاده کنند. به صورت کلی می توان گفت هنگامیگه افراد مشکل کم شنوایی حسی – عصبی داشته باشند باید از کاشت حلزون استفاده کنند و هنگامیکه اختلال در گوش میانی یا ترکیبی از گوش میانی و گوش داخلی وجود دارد کاندید کاشت سمعک می باشند. کاشت ساقه مغز نیز نصب الکترودهای صفحه ای که بر روی ساقه مغز صورت می گیرد. در این مقاله به صورت متمرکز، در مورد کاشت سمعک مطالبی ذکر شده است.

سمعک های متصل به استخوان (BAHA) یا سمعک باها با عمل جراح برای استفاده در افت های انتقالی، آمیخته به کار می رود. کاشت سمعک گوش میانی دارای سه جزء است:

  1. کاشت تیتانوم
  2. بخش خارجی
  3. پردازشگر سیگنال

کاشت سمعک گوش

دریچه های امید برای برطرف کردن مشکلات کم شنوایی، روز به روز در حال افزایش می باشند.

کاشت سمعک، عملی ساده تر نسبت به کاشت حلزون می باشد. در این عمل از قطعه ای به نام تیتانیوم که سازگارترین فلز با ساختارهای بدن انسان است استفاده می شود. تیتانیوم کاشته شده، در یک فرآیند عمل جراحی کوتاه در داخل جمجمه در پشت لاله گوش قرار می گیرد. تیتانیوم به مرور زمان با استخوان جمجمه ترکیب می شود. پردازشگر صدا به طور واضح در پشت گوش قرار می گیرد. صدا در میکروفون پردازشگر صدا در کاشت سمعک تقویت می شود و از طریق بخش خارجی به تیتانیوم کاشته شده، منتقل می شود.

کاشت سمعک داخل گوش

کاشت سمعک، یکی از جدیدترین روش های درمان کم شنوایی انتقالی است.

کاربرد کاشت سمعک باها

این نوع تقویت در افراد مبتلا به کم شنوایی یکطرفه، عفونت مزمن خارجی، عفونت و بیماری گوش میانی و ناهنجار های ژنتیکی، مورد استفاده قرار می گیرد. در افراد مبتلا به کم شنوایی یکطرفه به دلیل آنکه جمجمه شروع به ارتعاش می کند، گوش (حلزون) بهتر می تواند که بوسیله ی سیگنال های از سمت گوش کم شنوا تحریک گردد.

این سمعک ها مزایای زیادی دارند. همانند سمعک های انتقال استخوانی، خروجی باها نیز، ارتعاش مکانیکی است. بدلیل آنکه جنس آن تیتانیومی است، پیچ به استخوان، مجتمع یا یکپارچه می شود. سمعک شامل ویبراتوری است که به یک سرنیزه پلاستیکی جاگذاری شده در یک پایه ی جناحی تیتانیوم، متصل است که از طریق پوست عبور می کند و به انتهای خارجی پیچ ثابت تیتانیومی متصل شده است.

هم سمعک های مرسوم و هم سمعک های کاشتی، دنیای افراد کم شنوا را دگرگون خواهند کرد.

کاربرد کاشت سمعک باها

برای آشنایی با انواع سمعک نامرئی هوشمند از جمله سمعک oticon و … می توانید مقالات سایت تهران صفیر را مطالعه کنید.

کاشت سمعک باها

ارتباط مستقیم از راه پوست مربوط به پیوند زیر پوستی است. جراحی مورد نیاز برای کاشت سمعک و فیت کردن سمعک گوش نسبتا کوچک است. جراحی معمولا تحت بیهوشی موضعی و بر اساس مبانی سرپایی، صورت می گیرد.

در بعضی کشورها باها بطور وسیعی جایگزین سمعک های انتقالی مرسوم برای بیمارانی شده که نیاز دائمی به مرتعش کننده استخوان دارند. مسیر مکانیکی مستقیم به سمت جمجمه، ارتعاشات را به موثرتر و راحتر، منتقل شوند.  در این سمعک ها چون به تراکم و فشرده کردن پوست نیاز نیست ارتعاش موثرتری ایجاد می شود. در سمعک انتقال استخوانی مرسوم، حرکت ارتعاشی مبدل، بوسیله ی پوست و بافت های نرم زیر جلدی، جذب می شود.

گزارش هایی در مورد کاشت سمعک باها

مطالعات گزارش داده اند که بیماران باها را به انتقال دهنده استخوانی غیرکاشتنی، ترجیح می دهند. در کاشت سمعک ، سمعک های باها راحتی فیزیکی بیشتری فراهم می کنند. این سمعک ها نسبت به سمعک انتقال استخوانی مرسوم، کمتر نمایان است. نسبت موثر بودن باها و سمعک های انتقال استخوانی، اطمینان بخشی کمتری دارد.

به هر حال در افت انتقالی بالاتر بیمار، سمعک باها نسبت به سمعک انتقال هوایی، موثرتر است. باها یکطرفه، ارتعاشات را فقط با تضعیف بین گوشی ۵-۱۵dB، به هر دو حلزون منتقل می کند. باها دوطرفه بعضی درجات از تحریک دوگوشی واقعی را می تواند فراهم نماید.

کاشت سمعک گوش میانی

این سمعک ها در آینده نزدیک جایگزین دیگر سمعک های قابل کاشت خواهند شد. این وسایل از خروجی مغناطیسی مبدل های پیزوالکتریک یا الکترو مغناطیسی استفاده می کنند. وسایل متنوعی برای تقویت الکتریکی سیگنال به مبدل وجود دارد. مبدل های پیزوالکتریک بر مبنای ماده ی سرامیکی عملکرد دارند. مواد سرامیکی زمانی که یک ولتاژ الکتریکی به آنها وارد می شود، شکلشان را تغییر می دهند.

کاشت سمعک گوش میانی

آشنایی با انواع مختلف برندهای سمعک: سمعک زیمنس آلمان

دانشمندان در سراسر دنیا، برای رفع مشکلات کم شنوایی و ناشنوایی بی وقفه در تلاش اند.

جراحی در کاشت سمعک گوش میانی

این سمعک ها یا مبدل ها از یک طرف به جمجمه متصل می شود. انتهای آزاد طرف دیگر این مبدل ها به بعضی نقاط در زنجیره ی استخوانچه ای وصل می شوند. این سمعک ارتعاشات دریافتی از کانال گوش را به حلزون منتقل می کنند. در یک سیستم کاشت سمعک ، پایانه های انتها آزاد در یک صفحه باریک که بین سندانی و رکابی در تنگنا قرار گرفته شده است، بوسیله ی ورود آن به مفصل سندانی رکابی، صورت می گیرد.

جراحی در کاشت سمعک گوش میانی

در سیستم های دیگر، مبدل پیزوالکتریک، داخل یک حفره به ماستوئید متصل شده است. در این نوع بوسیله ی یک اتصال پیوسته، ارتعاشات را به سندانی منتقل می کنند. این ارتباط (اتصال) از طریق یک حفره سوراخ شده بوسیله لیزر، در سندانی قرار داده می شود.

ترانسفورماتورهای الکترومغناطیسی، آهنربای کوچک دائم که بوسیله ی سیم پیچ در داخل میدان مغناطیسی تولید می شود را در برمی گیرد. هنگامی که جریان از طریق کویل عبور می کند، آهنربا حرکت می کند. این اصل مشابه همان کاربرد در بلندگو و رسیورهای سمعک است.

مشکلات کاشت سمعک در گوش میانی

۱- افزایش سطح نویز داخلی سمعک، ناشی از نویز داخلی سمعک و یا نویزهای داخلی بدن ۲- باتری ها ممکن است که در یک بخش خارجی قرار داده شوند و یا کاشته شوند. اگر باتری ها کاشته شوند، یک یک عمل جراحی کوچک برای تعویض باتری ها،هر۳ تا ۵ ماه، مورد نیاز است.

مشکلات کاشت سمعک در گوش میانی

نسبت به هر دو سمعک انتقال هوایی و انتقال استخوانی، انتظار می رود که سمعک های تمام کاشته شده فوایدی نسبت به مرئی بودن، آسودگی، فیدبک، انسداد و احتمالا کیفیت سیگنال داشته باشند.

سمعک زیر پوستی

سمعک ها انواع مختلفی دارند یکی از آنها سمعک زیرپوستی است که با قرار دادن آن زیر پوست پشت گوش باعث شنیدن صداهای مختلف می شود. این سمعک ها با جراحی و بی هوشی عمومی انجام می شود. در ناحیه پشت گوش شکافی داده می شود و سپس در مناطق مناسب، سمعک یا به عبارت صحیح تر پروتز داخل گوش میانی قرار داده می شود. این پروتز دارای ابعاد مشخصی است و یکی از پیشرفت های اخیر در حوزه تجهیزات پزشکی، تلاش برای کوچک کردن این پروتز و قرار دادن آن به صورت کاملا مخفی است. سمعک زیر پوستی توسط جراح و متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. برای کاندید شدن برای این عمل لازم است آزمایشات مختلفی انجام شود. و در صورت احراز معیارهای لازم عمل انجام خواهد شد.

سمعک کاشتی

بسیاری از افراد با مشکل کم شنوایی، قادر به پذیرش سمعک نیستند لذا در صدد دریافت سمعک کاشتی هستند. سمعک های کاشتی، سمعک های هستند که با عمل جراحی داخل گوش میانی قرار می گیرند. اما نکته ای قابل ذکر این است که برخلاف تصور عموم مردم، این سمعک ها به جز قسمت داخلی، بخش خارجی دارند که در پشت گوش قرار می گیرد. این قطعه که پردازش گفتار نامیده می شود به شکل های مختلفی طراحی شده اند و با استفاده از امواج رادیویی یا الکترومغناطیسی باعث انتقال صدا به بخش داخلی می شوند. سمعک کاشتی علی رغم اینکه مزایای عامه پسندتری که دارند معایبی نیز برای آنها وجود دارد. توصیه می شود با توجه به ریسک عمل و مشکلات همراه این پروتز، در مرحله اول از سمعک های رایج و مرسوم استفاده شود و در صورتیکه موفقیتی حاصل نشد اقدام به دریافت سمعک کاشتی شود.

جدیدترین سمعک کاشتی

با شروع قرن بیستم، سمعک های کاشتی که برای افرادی که به صورت معمولی نمی توانند از سمعک استفاده کنند پیشرفت چشمگیری داشته است. جدیدترین سمعک کاشتی به صورت اساسی در چهار کمپانی بزرگ به تولید می رسند. این سمعک ها جدیدتری سمعک کاشتی دنیا هستند. این سمعک های در ادامه ذکر می گردند.
۱٫ Med‐el Vibrant Sound bridge
۲٫ Envoy Esteem
۳٫ Ototronix MAXUM
۴٫ Cochlear Carina
هر کدام از این پروتزها به صورت مشخص با قسمت های از ساختار گوش میانی و نیز دریچه گرد یا دریچه بیضی متصل می شوند و با استفاده از مکانسیم انتقال الکترومغناطیس یا پیزوالکتریک باعث تحریک شنوایی می گردد. نحوه انتخاب این پروتزها در درجه اول بر اساس موجودی در کشورهای مختلف و در صورت در دسترس بودن بر اساس نیاز بیمار با توجه به مشکل شنوایی، صورت می پذیرد.

قیمت سمعک کاشتی

قیمت سمعک کاشتی با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی یا آمریکایی تولید می شوند بسیار بالا و بر اساس دلار از ۳۰ تا ۱۰۰ هزار دلار ارزش گذاری می گردد. اما از آنجاییکه این مبلغ بسیار بالا می باشد در نظام سلامت برای اخذ و دریافت این پروتز ها سوبسید دولت به این کالای پزشکی تعلق می گیرد. بر اساس چنانچه این عمل به صورت دولتی انجام گیرد به مبلغ بسیار پایینی و به صورت میانگین حدود ۱۰ میلیون تومان انجام می پذیرد. مضاف بر اینکه همین عمل به صورت خصوصی نیز ممکن است انجام گیرد که در این صورت هزینه بالاتر خواهد رفت. توصیه می شود چنانچه در صدد دریافت به روز و دقیق قیمت سمعک کاشتی هستید به بیمارستان ها یا مراکزی که این عمل را انجام می دهند مراجعه شود.

سخن پایانی

سمعک کاشتی یکی از انواع سمعک های که داخل گوش میانی کار گذاشته می شوند. این سمعک ها معمولا برای افرادی که از سمعک های مرسوم نمی توانند استفاده کنند سودمند می باشند این سمعک های قابل کاشت برای کساییکه که مشکل در گوش میانی دارند کاربرد دارد و برای کسایی که مشکل حسی_عصبی دارند قابل استفاده نیست. استفاده طیف گسترده ای از سمعک ها از جمله سمعک سمعک کراس ، سمعک مخفی سمعک نامرئی و … برای افت های شنوایی حسی _عصبی توصیه می شود.

پرسش های متداول کاشت سمعک

علی رغم توضیحات کافی در مورد سمعک کاشتی، پرسش های زیادی وجود دارد که در ادامه مهمترین آنها آورده شده است و برای هر یک پاسخ های کوتاه و مناسب داده شده است. با این حال اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید مقالات موجود در این زمینه که در سایت قرار داده شده است را مطالعه کنید.

کاشت سمعک چیست؟

در برخی از کم شنوایی ها برای برطرف کردن مشکلات شنوایی از پروتز های استفاده می شود که کار سمعک را انجام می دهد. این وسایل از طریق جراحی داخل گوش میانی کار گذاشته می شوند.

کاشت سمعک در چه افرادی انجام می شود؟

کاشت سمعک در افرادی که مشکل گوش میانی داشته باشند انجام می شود. این سمعک ها در دیگر مشکلات مانند مشکل حلزون یا عصب گوش کاربرد ندارد.

آیا این سمعک ها پیدا هستند؟

خیر. اگر از سمعک های استفاده شود که به صورت جراحی داخل گوش میانی کار گذاشته شوند تمام ساختار سمعک داخل گوش می باشد و چیزی از آن پیدا نیست.

تفاوت کاشت حلزون و کاشت سمعک چیست؟

کاشت حلزون برای افرادی که ناشنوایی مطلق دارند انجام می شود در صورتیکه کاشت سمعک برای افرادی که مشکل در سیستم انتقال یعنی پرده و گوش میانی است صورت می پذیرد. کاشت حلزون دو بخش دارد که بخش بیرونی مانند یک سمعک است و بر روی گوش قرار می گیرد.

کجا می توان کاشت سمعک انجام داد؟

برای کاشت این سمعک ها لازم است فرد به صورت کامل بیهوش شود و تحت جراحی قرار گیرد به همین سبب این عمل ها در بیمارستان ها انجام می شود. برای انجام این عمل باید به بیمارستان مراجعه شود و درصورت احراز معیارهای لازم می توان از این سمعک ها استفاده کرد.
نویسنده: دکتر ایوب ولدبیگی
دارای مدرک دکترای تخصصی شنوایی شناسی Doctor of philosophy Degrees( Ph.D.) Audiology از دانشگاه علوم پزشکی ایران (IUMS)، مدرس و عضو کادر آموزش دانشگاه، حیطه فعالیت تجویز انواع سمعک های به روز دنیا، ارزیابی تخصصی شنوایی و درمان وزوز گوش.
3.5/5 - (11 امتیاز)
2 پاسخ
  1. علیرضا رحمتی
    علیرضا رحمتی گفته:

    معلم هستم و دنبال کاشت سمعک داخل گوش بودم.بهترین اطلاعات را أز شما گرفتم.فرداچه ساعتی می توانم با شما تماس بگیرم.
    با کمال تشکر و ادب و احترام

    پاسخ
  2. علیرضا رحمتی
    علیرضا رحمتی گفته:

    سلام خیلی نیاز به اطلاعات کاشت سمعک داخل گوش فوق هوشمند داشتم و بهترین اطلاعات را أز آقای دکتر ولد بیگی گرفتم.باکمتل تشکر و سپاس از ایشان

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت - سمعک نامرئی هوشمند تهران صفیر
مشاوره رایگان
×
تماس تلفنی با مشاور تهران صفیر 09129214119 Whatsapp chat
ارسال پیام در واتساپ Whatsapp chat