وبلاگ - آخرین اخبار
درمان کم شنوایی گوش

درمان کم شنوایی گوش با سمعک یا تجهیزات پروتزی؟

زمانی که سالمندان و بزرگسالان برای درمان کم شنوایی گوش خود تصمیم می گیرند، می توانند از تجهیزات پروتزی برای درمان کم شنوایی خود استفاده کنند. درنتیجه استفاده از تجهیزات پروتزی کیفیت زندگی افراد کم شنوا بسیار بیشتر می شود.

درمان کم شنوایی گوش با سمعک

زمانی که تصمیم به درمان کم شنوایی گوش گرفته می شود، اگر تجهیزات پروتزی مطلوب واقع شود؛ بهترین انتخاب و اولین گزینه مورد نظر سمعک است. بیش از ۸۰ درصد از تجهیزات شنوایی متعلق به سالمندان و بزرگسالان بیش از ۶۵ سال است. و درحال حاضر متوسط سن استفاده کنندگان جدید سمعک ۷۰ سال است. با اینکه اغلب کاربران سمعک احساس رضایت در مورد سمعک خود دارند؛ اما اکثر سالمندان کم شنوا، برای استفاده از سمعک نیاز به آموزش دارند.

درمان کم شنوایی گوش با سمعک

در سایت تهران صفیر با انواع سمعک از جمله سمعک یونیترون بیشتر آشنا شوید.

حمایت های اجتماعی و مسائل مالی در پذیرش سمعک

از جمله عوامل مهم دیگری که بر استفاده از سمعک گوش و درمان کم شنوایی گوش تاثیر دارد، حمایت اجتماعی است. می توان گفت که تشویق های دیگران از جمله خانواده، همسر، پزشک و ادیولوژیست در پذیرش سمعک بسیار تاثیرگذار است. اما مسائل مالی و یا ظاهر سمعک و تقویت کننده ممکن است از عواملی برای ممانعت استفاده باشد. هرچند در نتیجه تحقیقات چنین بیان شده که مباحث مالی از اهمیت کمتری نسبت به شخصیت و سلامت فرد دارد.

نقش مهم ادیولوژیست در پذیرش سمعک

سوالی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید؛ این است که در مقابل این عوامل برای ممانعت استفاده از سمعک و تقویت کننده چه باید کرد؟ مطمئنا ادیولوژیست می تواند بیشترین و مهمترین نقش را در این مرحله ایفا می کند. ادیولوژیست ها باید تاثیر عوامل فیزیولوژیکی، اجتماعی و شخصیتی فرد را روی پذیرش و کاربرد تقویت کننده درنظربگیرند. برای تشویق افراد و بررسی سطح انتظارات آنها می توان از ابزارهای مشاوره مثل نتایج مورد انتظار از مقیاس مالکیت سمعک، استفاده کرد. در هنگام انتخاب سمعک مناسب حتما باید به راحتی و سهولت تنظیمات دقت شود. درمان کم شنوایی گوش با کمک سمعک

درمان کم شنوایی با تجهیزات قابل کاشت

سالمندان و بزرگسالانی که به کم شنوایی شدید تا عمیق دچار هستند، مخصوصا کسانی که قبل از کم شنوایی، زبان را آموخته اند، برای کاشت حلزون انتخاب می شوند. خوشبختانه برای کاشت حلزون شرایط سنی تعیین نشده است. و بزرگسالان ۸۰ تا ۹۰ ساله عمل کاشت حلزون موفقیت آمیز داشته اند. اما معیارهایی وجود دارد، که قابلیت یک فرد سالمند برای سود بردن از کاشت حلزون را تحت تاثیر قرار می دهد. مثلا تحلیل گانگلیون مارپیچی، پیرگوشی مرکزی و خطرهای جراحی در سالمندان ممکن است، نتیجه بخشی کاشت حلزون را کاهش دهد. توجه به مشکلات جراحی در هنگام کاشت تجهیزات پروتزی برای درمان کم شنوایی گوش سالمندان ضروری است. کاشت حلزون می تواند وزوز کردن گوش را در بزرگسالان و سالمندان بهبود دهد. ازمزایای دیگر کاشت حلزون دربزرگسالان و سالمندان تسکین وزوز می باشد.

سمعک های استخوانی لنگری (BAHA) دومین گروه از تجهیزات قابل کشت می باشند. این روش ممکن است، برای بزرگسالان و سالمندان با کم شنوایی انتقالی  وآمیخته  و همچنین بزرگسالان با کم شنوایی حسی عصبی یکطرفه که تکنیک های سابق مدیریت کم شنوایی برای آنها مفید نیست، کارآمد باشد. BAHA همانند روش CLs یک روش و درمان کم شنوایی گوش تصویب شده در سازمان غذا و دارو می باشد. این دستگاه ها در مقایسه با سمعک های مرسوم BC کیفیت صدای بهتر و راحتتری را ایجاد می کنند.

درمان کم شنوایی گوش با کاشت

تکنولوژی کمک شنوایی

به منظور درمان کم شنوایی گوش و کاهش  اثرات و مشکلات کم شنوایی تکنولوژی کمک شنوایی ایجاد شده است. که شامل تجهیزاتی مانند تقویت کننده های شخصی، سیستم های ارتباط ازراه دور، سیستم های تقویت کننده در فضاهای بزرگ، سمعک های تلویزیونی و وسایل هشدر دهنده می باشد. تجهیزات کمک شنوایی ممکن است، برای ارتباط بهتر درمکان های بزرگ ودرمحیط های نویزی، به همراه سمعک به کار روند؛ و یا بدون نیاز به یک وسیله کمکی استفاده گردند.

این گونه تجهیزات براساس نیازها وخواسته های استفاده کنندگان و نیز الزام قانون سال ۱۹۹۰ امریکا ساخته شدند. در این قانون دست یابی به ارتباط برای همه افراد دارای ناتوانی یا کم توانی تضمین می شود. این قانون دست یابی به ارتباطات در مکان های زیر را پوشش داده است.

  •   مکان های عمومی وفضاهای باز
  •   مکان های سکونتی
  •   مکان های سرو غذا ونوشیدنی
  •   نمایشگاه ها و مکان های تفریحی وسرگرمی
  •   مکان های تجمع عمومی
  •   فروشگاه ها
  •   مراکز خدماتی
  •   حمل و نقل عمومی

درمان کم شنوایی گوش با تجهیزات

انواع تجهیزات پروتزی برای درمان

در این بخش به بررسی انواع تجهیزات برای درمان کم شنوایی گوش می پردازیم.

تقویت کننده های شخصی (personal amplifiers)

وسایلی کوچک و قابل حمل که با نیروی باطری کار می کنند، و می توانند در ارتباطات رو در رو و هم چنین به عنوان سمعک های تلویزیونی به کار روند. این وسایل ضرورتا به عنوان سیستم های تقویت کننده کلی عمل می کنند، و ممکن است تاحد ۵۰ dB بهره فراهم کنند. برخی ازاین وسایل دارای تاکید high F هستند. هنگامی که این تجهیزات به همراه یک میکروفون کنترل ازراه دور (سیمی یا بی سیم) بکار برده شوند، در کاهش اثرات نویز زمینه روی درک پیام موثرند.

تکنولوژی ارتباط از راه دور (Telecommunication)

همانند تلفن های تقویت کننده و متنی، تقویت کننده های تلفن ممکن است به شکل های زیر موجود باشند:

  1.  تلفن های سخت افزاری
  2.  تقویت کننده های با رسیورسیمی (self-contained)
  3.  تقویت کننده های وصل شده به رسیورتلفن (in-line)

تلفن های تقویت کننده سیمی و بی سیم ممکن است،  تاحد ۵۵dB بهره فراهم کنند. برخی تلفن های تقویت کننده دارای خصوصیاتی از قبیل تاکید فرکانسی بالا یاپایین، ولوم کنترل، زنگ چشمک زن، صدای زنگ بلند، دکمه های بزرگ، گوشی های سازگار با تله کویل و عملکرد چندحافظه ای می باشند. تقویت کننده های In-Line ممکن است، تا حد ۴۰ dB بهره فراهم کنند؛  و برخی از آنها مجهز به تون کنترل شده اند. هدف این دستگاه ها تقویت سیگنال منطبق با نیازها و خواسته های شنونده، می باشد.

سمعک های تلویزیونی (Television Aids)

اینگونه سمعک ها از هردو گونه تکنولوژی تقویت کنندگی و رمزگشایی استفاده می کنند. یکی از انواع این وسایل تقویت کننده ازتکنولوژی فرکانس رادیویی (RF) استفاده می کند. که سیگنال ها را به صورت وایرلس در طول مسافتی تا حد ۳۰۰ feet انتقال می دهد. بعد از سال ۱۹۹۳ در آمریکا زیرنویس بسته (CC) روی همه تولیدات تلویزیون که دارای لامپ تصویر ۱۳ inch یابزرگتر باشند، موجود می باشد. برای کسب اطلاع از مشخصات و انواع برندهای سمعک نامرئی از جمله سمعک زیمنس به دیگر مقالات سایت تهارن صفیر مراجعه نمایید.

تجهیزات هشداردهنده (Alerting Devices)

این تجهیزات شامل محدوده ای از سخت افزارهای الکتروتکنیکال هستند. مثلا هشدار دهنده‌های ساعت‌های زنگی، هشدار دهنده‌ های تلفن، هشدار دهنده بینایی به صورت دود و هشدار دهنده‌ های زنگ جزء این دسته می‌باشند. سیستم های حسی اکوستیکی، الکترونیکی یا القایی به منظورفعال کردن این هشدار دهنده های کمکی به کارمی روند. در انتخاب تجهیزات پروتزی برای درمان کم شنوایی گوش  باید به مزیت ها و محدودیت های وسیله در راستای برآوردن نیازها و سلیقه کاربر توجه کرد. همچنین برای کسب اطلاع از وزوزگوش و درمان صدای گوش می توانید به دیگر مقالات سایت مراجعه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت - سمعک نامرئی هوشمند تهران صفیر
مشاوره رایگان
×
تماس تلفنی با مشاور تهران صفیر 09129214119 Whatsapp chat
ارسال پیام در واتساپ Whatsapp chat